miercuri, 4 februarie 2015

Pescuitul este un sport, este relaxare

Pescuitul este considerat a fi un adevarat sport in ultimii ani. Sa mergi la pescuit nu mai este considerat cu nevoia de a prinde peste pentru a-l manca, ci pentru recreere. In ultimii 10 ani, in Romania tot mai multe balti de pescuit private si-au deschis portile pentru pescarii de pretutindeni. In acelasi timp, concursurile de pescuit, au aparut si ele la tot pasul.

Pescuitul la crap
Unul dintre cele mai frumoase stiluri de pescuit, este pescuitul la crap, unde oferi o mica sansa si pestelui de a scapa din ghearele pescarului. Mai precis, crapii fiind foarte isteti si alerti, acestia isi dau seama cu promtitudine cand sa faca miscarile ce ii pot salva din carligele pescarului.

Pescuitul la biban
Un pescuit frumos, pentru tineri indeosebi unde vor sa se distreze prinzand biban dupa biban. Acest pescuit este si unul extrem in perioada iernii cand pescarii ies la copca.

Pescuitul la caras
Pestele copilariei, carasul este cel mai popular peste din Romania, regasindu-se peste tot in Romania, in toate baltile si raurile. Carasul in general a fost primul pestisor prins de cel mai mic pescar, si este considerat ca fiind un peste la care te distrezi, pentru ca trage mult mai des fata de celelalte specii.

Pescuitul la somn
Un peste mai pretentios vizat de catre cei mai batrani pescari si cei mai cunoscatori. In Delta se practica pescuitul la somn la clonc, iar in rest se practica pescuitul la somn de noapte.

Pescuitul la stiuca
Un pescuit mai mult decat dificil, pentru ca in general se face la spinning, ca si la pescuitul dupa salau. Stiuca este o specie mai pretentioasa, dar care poate fi prinsa de orice pescar ce incearca sa ii ofere o rotativa interesanta.

Pescuitul la salau
La fel ca la stiuca, este un pescuit mai dificil, pe care in general in practica cunoscatorii in pescuit.

Oricum ar fi, la pescuit intotdeauna se gasesc specii la care sa pescuim, asa ca orice pescar doritor poate prinde orice isi doreste atata timp cat foloseste nada corespunzatoare. Oricine poate deveni pescar dupa ce arunca o undita in balta. Totul de aici incepe..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu